Meleg, pikáns burgonyamártás receptHány személyre:
» 2
burgonya» 25 dkg vegyes leveszöldség
» 3 ek. olaj
» 2 gerezd
fokhagyma» 1 ek.
tormás
mustár» 1 ek. kristály
cukor» fél
citrom leve és héja
» 1 vörös
hagyma» 1 púpozott tk. pikáns, savanykás lekvár
» 1 tk.
só» 1 mokkáskanál törött fekete
bors
A
burgonyát héjastul megf?zzük, meghámozzuk, és lereszeljük. A leveszöldséget karikákra vágjuk, majd két ev?kanál olajon megpirítjuk, és addig pároljuk, amíg puha nem lesz. A maradék olajba tesszük a cukrot, megpirítjuk, majd három ev?kanál vizet adunk hozzá, hogy a
cukor feloldódjon. A
krumplit, a zöldséget, a cukros levet, a
citrom levét és héját, a lekvárt, a
mustárt, az összepréselt
fokhagymát leturmixoljuk, majd
sózzuk,
borsozzuk, így még egyszer összekeverjük,és már fogyaszthatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>