» 250 g hosszú szemű rizs » 1 kis fej karfiol, kis rózsákra szedve » 6 szál újhagyma, felaprítva » 200 g konzerv csicseriborsó, leszűrve és leöblítve » 50 g pirított kesudió » 4 keményre főtt tojás, meghámozva, félbevágva » friss korianderlevelek a tálaláshoz » dresszing: » 1 tk. currypép » 5 ek. zöldségolaj » 2 ek. finomra vágott, friss koriander » 2,5 cm- friss gyömbérgyökér, lereszelve » 1 citrom leve
A rizst főzzük meg forrásban lévő vízben 20-25 percig. Csöpögtessük le, és öblítsük le hideg vízzel, majd szárítsuk meg. A karfiolt forrásban lévő vízben főzzük 5 percig, majd szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel. Tegyük a rizst és a karfiolt egy tálba, majd adjuk hozzá az újhagymát, a csicseriborsót és a kesudiót, és keverjük össze.
Dresszing:
Keverjük össze a hozzávalókat és locsoljuk a rizsre, helyezzük rá a főtt tojásokat, és díszítsük friss korianderrel és citromkarikákkal.
Elkészítési idő: 45 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom