» 125 g árpagyöngy » 1 l zöldségalaplé » 1 ek. olívaolaj » 2 gerezd fokhagyma » 1 kis zöld chilipaprika » 1 zöldpaprika » 1/2 tk. őrölt kömény » 1/2 tk. őrölt paprika » 175 g konzervparadicsom feldarabolva » 125 g felszeletelt paraj » 250 g konzervbab » 1/2 tk. szárított oregánó » 50 g fagyasztott kukorica » 50 g sárgarépa » 50 g zöldbab » 50 g finomra vágott ánizskapor » 50 g piros húsú paprika » 2 ek. mogyoróvaj » só és bors » A díszítéshez: 3 ek. felaprított korianderlevél
A zöldségleves felében fél óra alatt megpároljuk az árpagyöngyöt. Leszűrjük és a leveseket összeöntjük.
A zúzott fokhagymát megfuttatjuk az olívaolajon, majd hozzákeverjük feldarabolt chilit, zöldpaprikát, a köményt és a fűszerpaprikát. Felöntjük a zöldséglevessel, beledolgozzuk a paradicsomot, a parajt és 10 percig pároljuk. Ezután beledolgozzuk a babot, a kockára vágott répát és zöldbabot, az ánizskaport és a felvágott piros húsú paprikát. Mogyoróvajjal, oregánóval sóval és borssal ízesítjük. 5 percig rotyogtatjuk, végül az árpagyöngyöt is hozzáadjuk. Tálaláskor korianderlevelet szórunk a tetejére.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom