A póré
hagymát tisztísuk meg, és hosszában vágjuk négyfelé. Mossuk meg, és vágjuk apróra. A
burgonyát pucoljuk meg, és vágjuk kis kockákra. A szár
zellert vékonyan szeleteljük fel. A vizet forraljuk fel, majd húzzuk le a t?zr?l, tegyük bele a leveskockát, és keverjük habver?vel, amíg feloldódik. Tegyük félre. A
vajat olvasszuk fel egy lábosban, tegyük bele a póré
hagymát, a
burgonyát és a szár
zellert. Fedjük le, és 10 percig kis lángon pároljuk. Öntsük bele a levest és a
tejet. Sózzuk,
borsozzuk és
szerecsendióval ízesítsük. Keverjük össze, és lassú t?z?n fed? nélkül f?zzük 25 percig. Turmixoljuk össze, és hagyjuk kih?lni. Tálalás el?tt szórjuk meg az apróra vágott
zöldf?szerekkel. Öntsük bele a
tejszínt, és tálaljuk.
El?készület: 20 perc, f?zési id?: 35 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>