» 1 l csirkealaplé » 500 g csirkemell, csont és bőr nélkül, kockára vágva » 250 g vékony kínai metélt » 375 ml kókusztej » 125 ml laksakrém » 2 evőkanál frissen facsart lime-lé » 1 evőkanál ázsiai halszósz » 1 evőkanál mogyoróolaj » 2 teáskanál barna cukor » 250 g szójababcsíra » 4 vékony szeletekre vágott mogyoróhagyma » friss koriander
Laksakrém:
3 gerezd fokhagyma
2 piros csilipaprika
1 citromfűszár
1 evőkanál korianderlevél
1 teáskanál rákpaszta
1 teáskanál finomra vágott gyömbér
1 teáskanál őrölt kurkuma
3 evőkanál mogyoróolaj
Melegítsük fel a vokot. Amikor már nagyon forró öntsük bele az olajat. A csirkemellkockákat pirítsuk meg 5 perc alatt. Adjuk hozzá a laksakrémet, és főzzük addig, amíg a krém illata felszáll. Öntsük fel kókusztejjel, csirkealaplével, lime-lével, halszósszal és szórjuk bele a barna cukrot. Forraljuk fel. A vékony metéltet főzzük 3 percig benne. Tegyük bele a szójacsírát és a mogyoróhagymát is. Tegyük levesestányérokba, szórjuk meg friss korianderrel és tálaljuk.
Elkészítési idő 20 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom