Tésztához: Turmixban keverjük össze a
lisztet és a
tárkonyt kevés
sóval. Keverjük össze a
tojást,
tojássárgáját, olajat és 2 ek. vizet. Turmix működése mellett öntsük a
tojásos keveréket a
liszthez, és dagasszuk addig, amíg a tészta el nem válik a táltól. Tésztát csavarjuk folpackba, és tegyük 30 percre a hűtőbe.
Töltelékhez: Tegyük a csirkehúst turmixba a
citromhéjjal és a fűszerkeverékkel együtt.
sózzuk,
borsozzuk. Tegyük tálba és keverjük hozzá a
tejszínt, valamint ízesítsük.
Tésztát vágjuk ketté. Egyik felét
lisztezett munkafelületen nyújtsuk vékonyra, és vágjunk belőle téglalapokat. Halmozzunk a tészta egyik felére tölteléket, széleit kenjük meg
tojásfehérjével, majd összehajtva jól nyomkodjuk össze. A raviolikat tegyük ki
lisztezett sütőlemezre. A tészta másik felél ugyanilyen módon dolgozzuk fel. Raviolikat szárítsuk hűvös helyen 15 percig, majd 2 órára tegyük hidegbe.
Forraljunk
sós vizet. Tegyük bele a ravioli felét, és főzzük 15 percig. Csepegtessük le és közben főzzük meg a másik adagot is.
Fazékban forraljuk fel a tyúkalaplét és a
tárkonyt. Lefedve, takarékon főzzük 15 percig. Előmelegített tányéron tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>