A vadrizst alaposan leöblítjük, majd háromszoros mennyiség? vízben, kevés olajjal 40 percig f?zzük. Végül sózzuk.
Önálló ételként, rizssalátaként, vagy zöldségételek kör
Öblítsük le a rizst. Külön-külön f?zzük meg a rizst 2-2 csésze hideg vízzel. Forraljuk fel a rizst, és f?zzük tovább 5 percig. Tegyünk bele mindkét lábasba 1-1 kk. sót, é
Egy-egy almát, répát és hagymát felkockázunk, olajon megdinszteljük, a rizst pedig megpirítjuk, majd felöntjük a bor 2/3-ával. Amikor ez elf?, beleöntjük a levest, sózzuk
Vöröshagymát finomra vágjuk és megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, valamint provence-i f?szerkeverékkel és majorannával ízesítjük. Egy darab forrázo
A hagymát megpirítjuk a zsír felén, majd hozzáadjuk a felkockázott húst, f?szereket, felöntjük kevés vízzel, és kb. 40 percig pároljuk. A maradék zsírban megpirítjuk a ri
A bacont, a póréhagymát és a fokhagymát pirítsuk meg a kisült zsiradékon. Adjuk hozzá a rizst, és állandó kevergetés mellett 2 percig pirítsuk. Fokozatosan öntsük hozzá a
A rizst f?zzük puhára 15 perc alatt egy fazék vízben, majd sz?rjük le, mossuk le hideg vízzel. tegyük robotgépbe a zöldf?szereket, a feny?magot, a diót, a csilit és a fok
A hagymát pároljuk puhára az olajon és 2 ev?kanál vajon 3 perc alatt. Adjuk hozzá a rizst, és állandó kevergetés mellett f?zzük 2 percig. öntsük bele a bort, és magas h?f
Ugrás a lap tetejére >>