» 400 g rizottórizs » 300 g mirelit zöldségkeverék » 90 g kockára vágott, füstölt provolone vagy » más könny? füstölt sajt » 90 g vaj » 60 g vékony szeletekre vágott, füstölt provolone » vagy más könny? füstölt sajt » 1 l forró zöldségalaplé » 90 ml száraz fehérbor » 2 vékony szeletekre vágott mogyoróhagyma » 1 ev?kanál finomra vágott petrezselyem » 2 ev?kanál extrasz?z olívaolaj » só és frissen ?rölt fekete bors
A hagymát pároljuk puhára az olajon és 2 ev?kanál vajon 3 perc alatt. Adjuk hozzá a rizst, és állandó kevergetés mellett f?zzük 2 percig. öntsük bele a bort, és magas h?fokon 3 percig f?zzük. A zöldségeket forgassuk a rizsbe, és fokozatosan öntsük fel az alaplével. Kevergetve f?zzük, amíg a rizs magába szívja a levet. Kb. 15-18 perc. Húzzuk félre a t?zr?l, és a zöldséges rizshez keverjük hozzá a füstöltsajt-kockákat, a maradék vajat és a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk. Helyezzünk a tetejére vékony szelet sajtot és tálaljuk.
Elkészítési id? 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom