» 6 szelet durvára vágott bacon » 400 g rizottórizs » 150 g zsenge spenótlevél » 125 g mirelit zöldborsó » 60 g frissen reszelt parmezánsajt » 1 l forró zöldségalaplé » 2 vékonyra szeletelt póréhagyma » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 2 evőkanál finomra vágott menta » só és frissen őrölt fekete bors
A bacont, a póréhagymát és a fokhagymát pirítsuk meg a kisült zsiradékon. Adjuk hozzá a rizst, és állandó kevergetés mellett 2 percig pirítsuk. Fokozatosan öntsük hozzá az alaplevet, és kevergetve főzzük, amíg a rizs magába szívja a levet. Tegyük hozzá a zöldborsót és a spenótot. Főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Keverjük bele a mentát, sózzuk, borsozzuk. Szórjuk meg frissen reszelt parmezánnal és tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom