A burgonyákat hájukban megfőzzük, majd meghámozzuk és felkarikázzuk. Eközben a megolvasztott vajra szórjuk a lisztet, majd ha kissé megpirult, felöntjük a tejjel. Forrás
A burgonyákat sós vízben 20-30 percet főzzük, majd meghámozzuk, és felkarikázzuk. Eközben a megolvasztott vajra szórjuk a lisztet, majd amint megpirult, felöntjük fél lit
A szalonnát felkockázzuk, majd egy lábosban a zsírját kisütjük. A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, majd egy tepsibe tesszük, amit előzőleg a szalonna zsírjával kikent
A meghámozott, felszeletelt krumplit puhára főzzük, majd kétharmadát összetörjük, és az egészekkel együtt forró tejbe tesszük. Miután újból felforrt, a kevés vízzel elkev
A burgonyát meghámozzuk, és felkockázzuk. A mustármagot addig pirítjuk, amíg pattogni kezd. Hozzáöntjük az olajat, a felkarikázott hagymát, az összenyomott fokhagymát és
Egy edényben vagy olajsütőben az olajat 170 fokra forrósítjuk. Az édesburgonyát és a céklát fél centi vékony kerek szeletekre vágjuk, és a forró olajban 1,5 perc alatt e
A burgonyát megfőzzük, lepasszírozzuk, belekeverjük a lisztet, vajat, tojást, tejfölt, fűszereket. Golyócskákat formálunk belőle, és megsütjük a zsírban.
A burgonyát megfőzzük, ledaráljuk, a szalonnát, hagymát megpirítjuk a zsírban, a burgonyához öntjük, majd összekeverjük a két tojással, liszttel, fűszerekkel. Gombócokat
Ugrás a lap tetejére >>