Grillezett sonka narancsmázzal receptHány személyre: 10-12 személyre.
» Mázhoz:
» 175 ml frissen facsart
narancslé
» 125 ml csiliszósz
» 5 ek.
almaecet, 2 ek. barna
cukor» 1-1 ek. dijoni
mustár és
szójaszósz
» fél tk. frissen őrölt fekete
bors» 1 egész nyers
sonka csonttal együtt
» 2 nagy marék pekándiófa-vagy
almafaszilánk, 30 percre
»
vízbe áztatva
Készítsük elő a parazsat, állítsunk a közepébe csepegtetőtálat, és töltsük meg félig
vízzel. a faszilánkot csepegtessük le, és dobjuk a parázsra. A
sonkát helyezzük alutálba, tegyük a grill
rácsra, és öntsünk alá 250 ml vizet. Zártjuk le a grill te
tejét, és grillezzük a
sonkát 1 órán keresztül. Kis lábosban keverjük össze a máz hozzávalóit, és gyöngyözve forraljuk 5-10 percig 250 ml-re. 1 óra sütés után kenjük be a
sonkát a mázzal, ha kevés
víz van alatta, öntsünk még rá 125 ml-t. Tegyünk a parázsra 10-12 faszénbrikettet. Sütés közben többször kenjük be a
sonkát a mázzal, és süssük készre. A teljes grillezési idő: 1,5-2 óra. Amikor elkészült, tegyük vágódeszkára, és pihentessük 15-25 percig. Szeleteljük fel, és tálaljuk.
Elkészítési idő: 2,5 óra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>