» 500 g vékony csíkokra vágott bélszín vagy hátszín » 1 gerezd préselt fokhagyma » 1 db. kicsi, kimagozott, finomra aprított chilipaprika » 1 ek. sötét szójaszósz » fekete bors » 2 teáskanál kukoricakeményítő » 1 ek. víz » 1 ek. fehér borecet » 2 ek. étolaj » 1 db. sárga, 1 db. piros, kimagozott, csíkokra vágott paprika » 1 db. egyforma csíkokra vágott, nagy cukkini » 150 g cukorborsó » 3 ek. feketebab stír- fry szósz » 4 szeletelt újhagyma
Egy edényben keverd össze a hús csíkokat a chilivel, fokhagymával, szójaszósszal, a borssal, és 30 percig pácold.Egy másik edényben a kukoricakeményítőt keverd simára vízzel, majd keverd bele az ecetet.Az olajat forrósítsd fel egy wokban vagy nagy serpenyőben. Ebben pácold meg a húst,majd rázva süsd a húst , hogy minden oldalán jól piruljon meg. Tedd a serpenyőbe a paprikát, süsd még 2 percig. Keverd hozzá a cukkinit, a zöldborsót, és 3 percig süsd. Vedd alacsonyabbra a tűzhelyet, majd öntsd a serpenyőbe a keményítős masszát, és a fekete- bab szószt.Alaposan keverd el, majd még 2 percig süsd, vagy amíg a hús és a zöldségek át nem sülnek. Tálalás előtt szórd meg újhagymaszeletekkel.Ízlés szerint tálalhatod akár kínai tojásos tésztával is finom.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom