Meglangyosítjuk a
tejet közepes lángon. Az élesztőt belemorzsoljuk egy csészébe, és 3 ek meleg
tejet, 1 ek cukrot és 2 kiskanál
lisztet adunk hozzá. A csészét lefedjük, és a keveréket 20 percig kelesztjük meleg helyen.
Keverőtálba tesszük a
lisztet és a megkelt élesztőt, és a
vajat belemorzsoljuk. Hozzáadunk 45 g cukrot, a mazsolát, a
mandulát, a cukrozott
citrom- és
narancshéjat, a
tojást és egy csipet
sót. Konyhai robotgép gyúrófejével rug
almas tésztává összedolgozzuk, majd letakarjuk, és legalább 30 percig kelesztjük, mialatt kétszeresére dagad.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseibe papírformákat teszünk, vagy be
lisztezzük, ki
vajazzuk őket. A tésztát 12 részre osztjuk, golyót formálunk belőlük, amelyeket a mélyedésekbe helyezünk. Felverjük a
tojássárgáját, és megkenjük a muffinok te
tejét vele. A
mandulaforgácsot
cukorban megforgatjuk, és a muffinok te
tejére rászórjuk.
Betesszük kb. 20-25 percre a sütő középső
rácsára, és aranybarnára sütjük. Miután kivettük a sütőből, 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni őket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>