Szülinapi Ribizlitorta recept

Hány személyre: 4 személyre

» A tésztához: - 4db tojás
» - 150 g porcukor
» - 60 g Rama margarin
» - 1 citromhéja
» - 130 g liszt
» - mokkáskanál sütőpor
» A töltelék: - 150 g ribizli
» - 2 evőkanál kristály cukor
» - egy csomag étkezési zselatin
» - 3 dl víz
» A díszítés: - tejszínhab
» (boltban kapható flakonos is lehet)
» - néhány szem ribizli
» - szülinapi gyertyák
» Egyéb: - 1 gyümölcstorta forma
» - kevés olaj a forma kikenéséhez
A tésztához kemény habbá verjük a 4 tojás fehérjét. Hozzáadjuk apránként a 70 g porcukrot, majd a citromhéját. A tojássárgáját felverjük a maradék 80 g porcukorral és a 60 g puhább Rama margarinnal. A fehérje habra öntjük rá a Rama margarinos keveréket. Erre jöhet az átszitált liszt és sütőpor. Kiolajazott gyümölcstorta formába öntjük, majd előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben készre sütjük (kb. 30 perc). Vigyázzunk nehogy összeessen, hagyjuk szoba hőmérsékletre kihűlni. Ha kihűlt jöhet rá a megtisztított friss vagy akár mélyhűtött ribizli, amit megszórunk kristály cukorral. Arra figyeljünk ne legyen leve a gyümölcsnek, mert akkor átázik a tészta. Elegyengetjük a tortán a gyümölcsöt. A zselatint 3 dl langyos vízbe tesszük. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni és ráöntjük a tortán lévő gyümölcsökre. Berakjuk a hűtőbe és ha megdermedt a zselatin, díszíthetjük a tejszínhabbal. Én házilag készítettem el. Szifonba raktam a folyékony tejszínt, amit habfixálóval kikevertem előtte, nehogy összeessen a hab a tortán. Ízlés szerint díszíthetjük. Majd az adott szülinapi számot rárajzolhatjuk. A hab rózsákba belenyomkodtam néhány szem ribizlit. Majd végül néhány gyertyát raktam a tortára. Fiatal korom ellenére, sikerült elkészítenem ezt az időigényes süteményt :) Jó étvágyat kívánok!

Szerző: rozijr          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Zöldborsós garnélarák - Spanyolország
A vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót. Ezután felengedjük vízzel, sóval íze...
Mandulás kalács
Az élesztőt oldjuk fel 3 ek. langyos vízben. Hagyjuk 15 percig állni. A hozzávalókat tegyük egy keny...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat