Brandade crostini receptHány személyre: 6-8 személyre
» 90 dkg szálka nélküli,
sózott
t?kehal» 4,5 dl
tejszín
» 10 gerezd
fokhagyma, meghámozva
» 45 dkg sütni való
burgonya, meghámozva és
» kockára vágva
» finom tengeri
só, ízlés szerint
» frissen ?rölt fehér
bors, ízlés szerint
» 0,5 dl extra sz?z
olívaolaj» 2 kiskanál aprított, friss
kakukkf?» 2 kiskanál aprított, friss
rozmaring» apró kenyérszeletek
A
sózott
t?kehalat 48 órán keresztül hideg
vízben áztatjuk, a vizet négyszer cseréljük. A halat 8 részre vágjuk. A halat a
tejszínben feltesszük f?ni, beletesszük a
fokhagymát, és 8 percig f?ni hagyjuk. A
burgonyát enyhén
sós
vízben megf?zzük, lesz?rjük és összetörjük. A halas-
tejszínes keveréket a tört
burgonyával turmixgépben összekeverjük és f?szerezzük. A pró kenyérszeleteket
olívaolajjal megkenünk, egy süt?lapra tesszük ?ket és süt?ben(175 fok) 15 percig pirítjuk. Minden kenyérre halas keveréket kanalazunk,
olívaolajjal meglocsoljuk és zöldf?szerrel megszórjuk, és a süt?ben átmelegítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>