Sajtos tésztafelfújt csilivel és újhagymával receptHány személyre: 6-8 személyre
» 3-4 közepes méret? poblano
paprika» 250 g f?tt
sonka, 1 cm-es darabokra vágva
» 6 szál új
hagyma»
olívaolaj» 4 ek.
vaj, plusz a forma kikenéséhez
» 4 ek.
liszt» 1 l hideg
tej» 350 g reszelt, enyhe
cheddar sajt» 50 g reszelt
parmezán sajt» 3/4 tk. durva szem? tengeri
só» 1/4 tk. frissen ?rölt fekete
bors» 300 g rövid cs?tészta
» 8 ek. frissen ?rölt zsemlemorzsa
» 2 tk. apróra vágott
kakukkf?levél
Készítsük el a parazsat a grillsüt?ben. Kenjük be olajjal a csilit, a
sonkaszeleteket és az új
hagymát. A csilit zárt grillsüt?ben grillezzük 10 percig, közben fordítsuk meg. A
sonkát és az új
hagymát grillezzük 4-5 percig, közben többször fordítsuk meg. Vegyük le a t?zr?l, és hagyjuk kih?lni. A csilit
paprika héját húzzuk le, a szárát és a magokat távolítsuk el, a húsát vágjuk össze. a
sonkát vágjuk kockákra, az új
hagymát szeleteljük fel, a gyökerét vágjuk le. A
vajat olvasszuk meg a t?zhelyen, majd adjuk hozzá a
lisztet, és 3-4 percig kevergessük. Amikor barnulni kezd, öntsük fel
tejjel, és kevergessük habver?vel. Apránként adjunk hozzá 250g
cheddar sajtot, és az összes
parmezánt. Sózzuk, boroszzuk. Amikor a
sajt olvadni kezd, csökkentsük a h?mérsékletet, és forraljuk még 4-5 percig. Vegyük le a t?zr?l, és öntsük ki
vajazott felfújt formába. a tésztát f?zzük ki, de az el?írtnál 3 perccel el?bb sz?rjük le, és keverjük össze a
sajtmártással. Adjuk hozzá a csilit, a
sonkát és az új
hagymát, majd keverjük össze. Egy tálban keverjük össze a maradék
sajtot a zsemlemorzsával és a
kakukkf?vel. A keveréket tegyük a tésztára, és nyomkodjuk kicsit le. Tegyük a grillsüt?
rácsára, és süssük 25-30 percig.
Elkészítési id?: 65-70 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>