Elkészítési idő: kb 20 perc
Energiatartalom: 360 kcal/1512 kj adagonként
A 
paprikát kockázzuk fel. A 
mogyoróhagymát pucolás után vágjuk fel karikákra. A 
joghurtot , a 
tejfölt és a csiliszószt keverjük össze, és ehhez adjuk hozzá a 
paprikakockákat és 
hagymakarikákat. Az így kapott mártást ízlés szerint ízesíthetjük 
sóval, 
borssal, 
cukorral és 
citromlével. A 
vajat hevítsük fel egy serpenyőben, és a kenyereket pirítsuk meg vele mind a két oldalán. Ezután hagyjuk kihűlni az aranybarnára pirult kenyérszeleteket. Miután kihűltek a kenyerek vágjuk őket háromszög formájúra úgy, hogy átlósan elszeljük. Daraboljuk fel a heringfilét. A kenyérszeleteket kenjük meg mártással, rakjunk rá egyenletesen heringfalatkákat. Majd a megmaradt mártást ráönthetjük a szeletekre. A zsázsát mosás után felaprítva díszítésre használjuk.
Jó étvágyat.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>