» 4 konyhakész pisztráng (egyenként kb. 30 dkg-os) » 2 kisk. só » 20 dkg paprikás kolbász » 8 vékony szelet húsos szalonna » 6 evők. finomliszt » 1 kisk. ételízesítő por » 1 kisk. pirospaprika » 1 mk. őrölt fekete bors » 10 dkg vaj » 1 dl olaj
A halat megtisztítjuk, fejét levágjuk és barázdákat vágunk a húsába. Bedörzsöljük sóval és így hagyjuk egy órára.
A kolbászt felkarikázzuk és a hal hasába teszünk néhány szemet, majd összetűzzük fogvájóval. A felaprított szalonnát pedig a barázdákba helyezzük. A pisztrángot egy lisztes, pirospaprikás, ételízesítős keverékbe hempergetjük és így hagyjuk néhány órára. Végül a vaj és az olaj keverékében közepes hőmérsékleten kisütjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom