» 5 dkg kész tapenadéra(provence-i olívabogyókrém) » 1 süt?deszka, vagy 2 vékony legalább 30 percig vízben áztatva » 4 kisfej? nyelvhalfilé, leöblítve és megszárítva » zöldf?szeres-paradicsomos vinaigrette
A sült paprika-pürét, a vajat turmixgépben összekeverjük, majd f?szerezzük. A grillen a tüzet parázsra égetjük úgy, hogy csak az egyik oldala melegítsen. A szeleteket, b?rös felükkel felfelé lefektetjük, megkenjük a tapenadérával, majd a szélesebb végénél kezdve spirál alakban feltekerjük. Az összeillesztett oldalával lefelé a deszkára helyezzük, és a vinaigrette felével meglocsoljuk. A deszkát a süt? azon részére tesszük, ahol nincs t?z, fed?vel letakarjuk, és 45 percig sütjük. Villával közben ellen?rizzük. A maradék vinaigette-tel megcsepegtetve tálaljuk.
Zöldf?szeres-paradicsomos vinaigrette:
45 dkg durvára vágott, friss vagy konzerv lukullusz paradicsom, lecsöpögtetve
10 dkg petrezselyem
5 dkg koriander
5 dkg friss menta
2 ev?kanál friss oregánó
5 dkg felaprított vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma, meghámozva
fél kiskanál cayenne-bors
1 kiskanál finom tengeri só
1 kiskanál frissen ?rölt fekete bors
0,8 dl olívaolaj
0,8 dl sherryecet
0,3 dl víz
Turmixgépben simára keverjük, és kész is.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom