» Az édesköményhez: » 1 nagy édesköménygumó, a külső levelei nélkül » 2 ek. extra szűz olívaolaj » 1 ek. friss citromlé » Töltelék: » 2 csésze szikkadt kenyérmorzsa » 1/4 csésze finomra reszelt parmezán » 1 tojás, kissé felverve » 1 ek. friss citromlé » 1 gerezd fokhagyam, finomra vágva » 3 ek. finomra vágott bazsalikom » 2 ek. finomra vágott fekete olívabogyó » 2 ek. fenyőmag, megpörkölve, és finomra vágva » 1 ek. frinomra vágott rozmaring » só és őrölt fekete bors » 16 szardíniafilé, 1/2 tk. fűszerpaprika » só és frissen őrölt fekete bors » 1 ek. liszt » 2 ek. extra szűz olívaolaj
Az édesköményt daluljuk le, és keverjük össze a zöldjével, az olajjal és a citromlével.
Dolgozzuk össze a kenyérmorzsát, a parmezánt, a tojást, a citromlevet és a fokhagymát egy robotgépben. Tegyük egy tálba, és adjuk hozzá a bazsalikomot, az olívát, a fenyőmagot és a rozmaringot. Keverjük össze, és sózzuk, borsozzuk. A grillsütőt melegítsük elő. A szardíniát kenjük meg a töltelékkel, majd egy másikat borítsunk rá. Szórjuk meg paprikával, sóval és borssal és a végén a liszttel. a grillt kenjük meg olajjal, és süssük meg a szardíniát, oldalanként 2-3 perc alatt.
Forrón tálaljuk az édesküménnyel.
Előkészület: 30 perc.
Sütési idő: 4-6 perc.
Nehézségi fok: 2.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom