A halat megtisztítjuk, kiszálkázzuk, 8 felé szeljük, barázdákat vágunk a húsába és jól bedörzsöljük
sóval.
sós vizet forralunk, megfőzzük benne a
krumplit, majd felkarikázzuk. Az olajban a
hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott
paradicsomot és
paprikát.
sóval, piros
paprikával és
paprikakrémmel ízesítjük. Ha szükséges vizet öntünk hozzá és belekeverjük a
tejfölös-
lisztes
habarást.
Tűzálló tálba rakjuk a főtt
krumplit, rárétegezzük a lec
sót és negyed órára előmelegített sütőbe rakjuk.
A
szalonnát hevíteni kezdjük és a forró
zsírjában a
pontyot ropogósra sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>