A halat megtisztítjuk, leszedjük a bőrét, kiszálkázzuk és ledaráljuk. Beledolgozzuk a főtt rizst, a tojást, a fokhagymást és a felaprított hagymát. sóval, borssal és majoránnával ízesítjük. A masszából gömböket készítünk.
A paradicsomot botmixerrel jól összekeverjük hozzáadva a cukrot, a sót és a zellert. Főzni kezdjük, 1-2 dl vízzel felöntjük és a gombócokat fél óráig forraljuk benne, majd leszűrjük.
1 dl vízben a lisztből vagy a keményítőből habarást készítünk és a paradicsomos lébe rakjuk, amelyben a pontygombócokat megmelegítjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom