A halat alaposan megmossuk, leszedjük a b?rét, kiszálkázzuk és kifilézzük. Vékony szeletekre szeljük és bepácoljuk
sóval, piros
paprikával és cseresznye
paprikával, majd kis id?re a h?t?be rakjuk.
A zöldségeket megmossuk, felszeleteljük és egy nagy lábasba rakjuk. Hozzáadjuk a h
almaradékokat is, felengedjük
vízzel és miután felforrt takarékon fél óráig f?zzük. Hozzáadjuk a
fokhagymát és a
sót is.
Átsz?rjük a halalaplevet, beletesszük a
pontyszeleteket 5-10 percre f?zni. Kivesszük a halakat és ehhez a léhez hozzáadjuk a
zselatinos 1,5 dl vizet és így 5 percig összef?zzük. A kissé felvert
tojásfehérjét is hozzáadjuk folyamatos kevergetés mellett. Majd 10 percig állni hagyjuk és finom ruhán lesz?rjük.
Helyezzük a
pontyszeleteket egy mélyebb tálba, díszítsük zöldségekkel és a hallevet öntsük rá, majd hagyjuk állni amíg megkocsonyásodik.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>