A halat alaposan megmossuk, leszedjük a bőrét, kiszálkázzuk és kifilézzük. Vékony szeletekre szeljük és bepácoljuk
sóval, piros
paprikával és cseresznye
paprikával, majd kis időre a hűtőbe rakjuk.
A zöldségeket megmossuk, felszeleteljük és egy nagy lábasba rakjuk. Hozzáadjuk a h
almaradékokat is, felengedjük
vízzel és miután felforrt takarékon fél óráig főzzük. Hozzáadjuk a
fokhagymát és a
sót is.
Átszűrjük a halalaplevet, beletesszük a
pontyszeleteket 5-10 percre főzni. Kivesszük a halakat és ehhez a léhez hozzáadjuk a
zselatinos 1,5 dl vizet és így 5 percig összefőzzük. A kissé felvert
tojásfehérjét is hozzáadjuk folyamatos kevergetés mellett. Majd 10 percig állni hagyjuk és finom ruhán leszűrjük.
Helyezzük a
pontyszeleteket egy mélyebb tálba, díszítsük zöldségekkel és a hallevet öntsük rá, majd hagyjuk állni amíg megkocsonyásodik.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>