» 40 dkg halcsont (halfej, -farok) » arasznyi póréhagyma » 1-1 kisk. egész fekete bors és só » 5 dkg vaj » fél vöröshagyma » 1 gerezd fokhagyma » 1 evők. finomliszt » 2 dl főzőtejszín » 40 dkg bőr nélüli lazacfilé » 1 kisk. ételízesítő por » fél mk. őrölt fehér bors » 1 csok. kapor » 0,5 dl száraz fehér bor » pár csepp citromlé » A tálaláshoz: » fokhagymás pirítós
Egy liter vízben elkezdjük főzni a halcsontot, amelyet a fölvágott póréhagymával, a borssal és sóval ízesítünk. Kissé lefedve háromnegyed óráig rotyogni hagyjuk, majd alaposan leszűrjük.
A felvágott vöröshagymát és fokhagymát vajon pároljuk, meghintjük liszttel, majd hozzáöntjük az átpasszírozott hallevet és a tejszínt. Ha már forr beletesszük a felvágott lazacot, ezt ételízesítővel, borssal és kaporral ízesítjük. 5 percig főzzük, közben hozzáadjuk a bort és ha szükséges utólag megsózzuk
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom