Elkészítési idő: kb 1 óra
Energiatartalom: 955 kcal/4015 kj adagonként
A laza
pisztráng-filét osszuk el 4 adagra. A
paradicsomokat vágjuk be a te
tején, és forrázzuk le, így könnyen eltávolíthatjuk a bőrét. A csupasz
paradicsomokat negyedeljük fel, a negyedekből távolítsuk el a magokat, majd tegyük félre őket. A
paradicsom húsát pedig kockázzuk fel apróra. A
mogyoróhagymát pucolás után szintén kockázzuk fel. Majd ha mindezt megtettük, a
mogyoróhagymakockákat, a
paradicsomot, a kakukkfüvet, a
tárkonyt, a törött
borsot keverjük össze a
fehérbor felével, és forraljuk fel. Passzírozzuk át a levet lehetőleg finom szitán, és tegyük félre, ebből lesz a főzőlé. Ha ezzel elkészültünk a sütőt melegítsük elő 200 fokra, légkeverés esetén 180 fok is bőven elég.
sós vizet tegyünk oda melegedni, és az édes
köményt negyedeljük fel, a negyedeket pedig kockázzuk fel apróra. A kockákat 5-6 percig főzzük a
sós
vízben, majd a vizet leöntve róla, hideg
vízzel öblítsük át.
A
burgonyát pucoljuk meg, és felezzük vagy negyedeljük, hogy nagyjából egy méretűek legyenek a darabok. A
burgonyadarabokat főzzük körül belül 20 percig
sós
vízben. Közben vegyünk elő egy tűzálló tálat, és a 4 adagra osztott halfiléket
sóval és
borssal ízesítsük, majd fektessük bele. A halfilékre öntsünk 100 ml vizet, 100 ml
fehérbort és 50 g szelelt
vajjal szórjuk meg. A tálat fedjük be alufóliával, és így pároljuk 15 percig a sütőben.
Amíg a
burgonya fől, és a hal a sütőben párolódik, vegyük elő az édes
köményes-
paradicsomos habot, és keverjük fel. Egy lábasban olvasszunk fel 200 g
vajat. Közben készítsünk
vízfürdőt, és a főzőlevet a maradék
fehérborral, és a
tojássárgájával keverjük fel habosra, lehetőleg fém tálban. Ha elég habos levehetjük a tűzről, majd folyamatosan keverve csorgassuk bele a felolvasztott
vajat. Ezután tegyük bele az édes
kömény- és
paradicsomkockákat, majd fűszerezzük
sóval-
borssal. Közben biztosan elkészült már a halfilé, amit a sütőből kivéve tegyünk tányérokra. Mellé rakhatjuk a
sós
burgonyát, és a korábban elkészített mártással tálalhatjuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>