Lazacpisztráng vajjal recept

Hány személyre: 4

» 700 g lazacpisztrángfilé
» 800 g burgonya
» 2 paradicsom
» 2 ág kakukkf?
» 4 mogyoróhagyma
» 1 babérlevél
» ½ csokor tárkony
» ½ gumó édeskömény
» 250 g vaj
» 4 tojássárgája
» 300 ml fehérbor
» 1 teáskanál fekete törött bors
» bors
»
Elkészítési id?: kb 1 óra
Energiatartalom: 955 kcal/4015 kj adagonként
A lazapisztráng-filét osszuk el 4 adagra. A paradicsomokat vágjuk be a tetején, és forrázzuk le, így könnyen eltávolíthatjuk a b?rét. A csupasz paradicsomokat negyedeljük fel, a negyedekb?l távolítsuk el a magokat, majd tegyük félre ?ket. A paradicsom húsát pedig kockázzuk fel apróra. A mogyoróhagymát pucolás után szintén kockázzuk fel. Majd ha mindezt megtettük, a mogyoróhagymakockákat, a paradicsomot, a kakukkfüvet, a tárkonyt, a törött borsot keverjük össze a fehérbor felével, és forraljuk fel. Passzírozzuk át a levet lehet?leg finom szitán, és tegyük félre, ebb?l lesz a f?z?lé. Ha ezzel elkészültünk a süt?t melegítsük el? 200 fokra, légkeverés esetén 180 fok is b?ven elég. s vizet tegyünk oda melegedni, és az édesköményt negyedeljük fel, a negyedeket pedig kockázzuk fel apróra. A kockákat 5-6 percig f?zzük a s vízben, majd a vizet leöntve róla, hideg vízzel öblítsük át.
A burgonyát pucoljuk meg, és felezzük vagy negyedeljük, hogy nagyjából egy méret?ek legyenek a darabok. A burgonyadarabokat f?zzük körül belül 20 percig s vízben. Közben vegyünk el? egy t?zálló tálat, és a 4 adagra osztott halfiléket val és borssal ízesítsük, majd fektessük bele. A halfilékre öntsünk 100 ml vizet, 100 ml fehérbort és 50 g szelelt vajjal szórjuk meg. A tálat fedjük be alufóliával, és így pároljuk 15 percig a süt?ben.
Amíg a burgonya f?l, és a hal a süt?ben párolódik, vegyük el? az édesköményes-paradicsomos habot, és keverjük fel. Egy lábasban olvasszunk fel 200 g vajat. Közben készítsünk vízfürd?t, és a f?z?levet a maradék fehérborral, és a tojássárgájával keverjük fel habosra, lehet?leg fém tálban. Ha elég habos levehetjük a t?zr?l, majd folyamatosan keverve csorgassuk bele a felolvasztott vajat. Ezután tegyük bele az édeskömény- és paradicsomkockákat, majd f?szerezzük val-borssal. Közben biztosan elkészült már a halfilé, amit a süt?b?l kivéve tegyünk tányérokra. Mellé rakhatjuk a s burgonyát, és a korábban elkészített mártással tálalhatjuk.
Jó étvágyat.

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthet? süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - F?tt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - N?nap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküv?
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - ?z - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
F?zelékek - Babáknak - Különleges f?zelékek - F?zelékek zöldségb?l - F?zelékek burgonyából - Egyéb f?zelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
El?ételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süll? - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - T?kehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - El?étel - F?étel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, f?zelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, süt?tök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Bef?ttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Bef?ttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesít?, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Bels?ségek - Máj - Vese - Vel? - Szív - Tüd? - Pacal - Zuza
Szabadt?zön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Piquillo paprika tintahallal töltve - Spanyolország
A tintahalakat megmossuk és karikákra szeljük. Egy kevés olajon pároljuk üvegesre a felaprított vör...
F?szeres sertésborda
A húst 5 cm- es darabokra éles bárddal darabold fel.A wokban vagy más vastagfalú,mély serpeny?ben a ...

 

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat