A felforralt halalaplébe tesszük a felaprózott póré
hagymát, majd 20 percig ebben főzzük. A
parajt eközben blansírozzuk, szárait kivágjuk. Egy pástétomos formába alufóliát teszünk, majd erre rakunk néhány
lazacszeletet. Erre kerül egy-két
parajlevél, majd két réteg póré
hagyma, amit
sózunk,
borsozunk. Ezután újból
lazac, póré
hagyma, majd
paraj kerül. Az egészet befedjük alufóliával, majd hűtőbe tesszük 3-4 órára. Ez idő alatt elkészítjük a mártást: a
tormát, a kaprot, a turbolyalevelet és a petrezselymet pürésítjük, majd belekeverjük a
citromlevelet és a
tejfölt.
sózzuk,
borsozzuk, az egészet alaposan elkeverjük. Végül a pástétomot szeletekre vágjuk, és a mártással, valamint a rucolalevelekkel kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>