Klasszikus posírozott lazac receptHány személyre: 4 személyre
» 90 dkg
lazacfilé, bőrével együtt, kifilézve,
» szálkátlanítva, leöblítve és megszárítva
» finom tengeri
só» őrölt fehér
bors»
citrom és
uborkaszeletek,
vízi
torma, a díszítéshez
»
lazacalaplé:
» 3,5 l
víz» 2,2 dl száraz
fehérbor» 1 dl
tárkonyecet» 25 dkg
sárgarépa, feldarabolva 25 dkg
» vörös
hagyma, finomra aprítva
» 6 szál
petrezselyem» 2
babérlevél» 1 evőkanál egész fekete
bors
A sütőt 230 fokra melegítjük. A
lazacfilét fűszerezzük, dupla muszlinrétegbe becsomagoljuk, és nagy, ki
vajazott tepsibe tesszük. Egy fazékban vizet forralunk, azután a bort, az
ecetet, a
sárgarépát, a
hagymát, a petrezselymet, a babérleveleket és az egész
borsot belerakjuk, és 15 percig lassan főzzük. Az alaplevet a
lazacra öntjük, és a tepsit a sütőbe tesszük és 7-8 percig posírozzuk. Majd hagyjuk kihűlni, kiszedjük és a muszlint levesszük róla, és a halat egy tálra tesszük. Citrom-és
uborkaszeletekkel,
vízi
tormával díszítjük. Melegen kínáljuk, vagy lefedjük és hűtjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>