Falusi füstölt harcsa rizzsel receptHány személyre: 4 személyre
» 4 szelet
harcsafilé, leöblítve és megszárítva
» 0,5 dl
olívaolaj» 1 ev?kanál cajun f?szer
»
rizstál:
» 8 dkg
vaj» 1 ev?kanál apróra vágott vörös
hagyma» 3 ev?kanál sima
liszt» 5 dl
tej» 1 kiskanál cajun f?szer
» 45 dkg villával széttört füstölt
harcsa» 2 nagy, f?tt
tojás, felvágva
» 45 dkg f?tt, fehér
rizs» 5 dkg
petrezselyem, finomra aprítva
» finom tengeri
só és frissen ?rölt fekete
bors
A halat olajjal megkenjük, és f?szerezzük. Egy alumínium tálcát beolajozunk, és a halat rátesszük. A grillsüt? egyik oldalán a tüzet parázsra égetjük úgy, hogy csak az egyik oldala melegítsen. Rádobjuk a faforgácsot, és a tálcát a süt? azon részére tesszük, ahol nincs t?z. Amikor az els? füstöt meglátjuk, fed?vel letakarjuk, és 20-30 percig füstöljük. Villával ellen?rizzük.
A
vajat megolvasztjuk, a
hagymát kb. 4 perc alatt üvegesre pároljuk. A
lisztet beleszórjuk, és 2 percig pirítjuk. A
tejet beleöntjük, és kevergetve 5 percig f?zzük, amíg be nem s?r?södik. A
curryt, a füstölt
harcsát, a
tojást, a
rizst és a petrezselymet elkeverjük benne. Sóval és
borssal ízesítjük, és forrón tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>