Elkészítési id?: kb 1 óra
Energiatartalom: 512 kcal/2153 kj adagonként
El?ször a tésztát kell elkészíteni. A
lisztet keverjük össze egy csipetnyi
sóval és a felkockázott
vajjal , majd adjunk hozzá 3 ev?kanálnyi vizet. Gyúrjunk ezekb?l tésztát, melyet ha elkészült takarjunk le fóliával alaposan, és tegyük félre körül belül fél órára.
A süt?t melegítsük el? 200 fokra, légkeverés esetén 180 fok is elegend?. Közben az édeköméynt alaposan tisztítsuk meg, és csíkozzuk fel. Az új
hagymát tisztítás után aprózzuk fel. A
paradicsomok te
tejét vágjuk be, majd leforrázva könnyen húzzuk le a b?rét. A
paradicsomok húsát kockázzuk fel apróra. A kaprot mosás után aprózzuk fel.
A sütéshez szükség lesz egy lepényformához. Vegyük a tészta 2/3-át, és egy
liszttel meghintett felületen nyújtsuk ki. A lepényformába illesszük bele, a megmaradt tésztából pedig formázzunk egy körül belül 3 centiméteres peremet, melyet szintén illesszünk a formába. Némi kaprot tegyünk félre, a többit pedig keverjük össze a rákkal és a korábban el?készített zöldségekkel, és némi
citromlevet is csorgassunk rá. Ezt a masszát kell a formába tölteni. A te
tejét valamennyire simítsuk el. Ezután a
tejszínt keverjük el a
tejszínnel, majd öntsük a készül? quiche-re, majd ízesítsük
sóval és
borssal. Ezután már betehetjük a süt?be, ahol körül belül 35 perc alatt aranybarnára süthetjük. Ha elkészült szeleteljük fel, és a maradék
kaporral díszíthetjük. Felszeletelve tálalhatjuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>