Thai marhasaláta mentával és korianderrel receptHány személyre: 6 adag
» 2 evőkanál szárított garnélarák
» 125g
paraj» 1 evőkanál szezámolaj
» 500g hátszínszelet
» 90g babcsíra
» 1 kis fej lila
hagyma, vékonyra szeletelve
» 1 kisebb piros kaliforniai
paprika, vékony csíkokra vágva
» 1 kisebb piros kígyó
uborka, vékony csíkokra vágva
» 200g
jégcsapretek, hámozva és vékony csíkokra vágva
» 1 kisebb
paradicsom, félbevágva, kimagozva és vékonyra szeletelve
» 5g
mentalevél
» 15g
korianderlevél
» 2 gerezd
fokhagyma, finomra vágva
» 1-2 kisebb piros csili
paprika, apróra vágva
» 2 kisebb zöld csili
paprika, apróra vágva
» Az öntethez:
» 60 ml
lime- lé
» 60 ml halszósz
» 1 evőkanál finomra vágott fenyérfű
» 1 teáskanál
cukor
Előkészítési idő: 40 perc
Teljes elkészítési idő: 4 perc
15 percig áztassuk a garnélarákot forró
vízben, majd szűrjük le és pirítsuk meg.
Jól mossuk meg a
parajt és szűrjük le. Vágjuk le a
parajról a vastag szárakat és a leveleit vágjuk fel durvára.
Az olajat forrósítsuk fel, a hátszínszeleteket helyezzük bele és 2 percig süssük közepesen véresre mind a két oldalát. Miután hagytuk egy kicsit hűlni vékonyan szeleteljük fel.
A
salátaöntethez keverjük össze a halszószt, fenyérfüvet, a
lime-lét és a cukrot egy kis kannában. Habverővel jól verjük fel.
Forgassuk össze a
salátához a felszeletelt húst, a babcsírát, a garnélát, a kaliforniai
paprikát, a
hagymát, az
uborkát, a
paradicsomot, a daikon
reteket, a
koriandert, a
mentát, a csili
paprikákat és a
fokhagymát egy nagy tálban. A
parajt rendezzük egy tálalóedénybe, a marhás- zöldséges keveréket halmozzuk rá, végül locsoljuk meg az öntettel.
Tápértékek adagonként:
25g fehérje, 6g
zsír,
6g szénhidrát, 4 g élelmi rost
65mg koleszterin, 730kJ (175 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>