Tofusaláta gyömbérs miszoöntettel receptHány személyre: 4 adag
» 90 ml világosabb
szójaszósz (tamari)
» 2 teáskanál
szójabaolaj
» 2 gerezd
fokhagyma, összezúzva
» 1 teáskanál ?rölt friss
gyömbér» 1 teáskanál csilipaszta
» 500 g szilárd tofu, kis kockákra vágva
» 400 g zsenge zöld
saláta keverék
» 1 kígyó
uborka, vékonyra szeletelve
» 250 g koktél
paradicsom, félbe vágva
» 2 teáskanál
szójababolaj, külön
» Az öntethez:
» 2 teáskanál miszopaszta
» 2 ev?kanál mirin
» 1 teáskanál szezámolaj
» 1 teáskanál ?rölt friss
gyömbér» 1 teáskanál finomra vágott metél?
hagyma» 1 pirított
szezámmag
El?készítési id?:20 perc + pácolás éjszakán keresztül
Teljes elkészítési id?:5 perc
1. Egy tálban keverjük össze a tamarit, a
szójababolajat, a
fokhagymát, a
gyömbért, a csilipasztát, és fél teáskanál
sót. Adjuk hozzá a tofut, forgassuk össze, hogy jól bevonja a pác. Legalább 10 percig pácoljuk, de ha lehet inkább egy éjszakán át. Sz?rjük le és tegyük félre a páclét.
2. A
salátaöntethez keverjük a miszot 125 ml forró
vízbe, és hagyjuk feloldódni. Adjuk hozzá a mirint, a szezámolajat, a
gyömbért, a metél?
hagymát, a
szezámmagokat, majd keverjük, amíg s?r?södni kezd.
3. Egy
salátástálba tegyük bele a zöld
salátát, az
uborkát, a
paradicsomot.
4. Grillez?ben vagy serpeny?ben forrósítsuk fel a külön adag
szójababolajat. A tofu hozzáadása után közepes h?fokon 4 percig, ill. amíg aranybarnára süssük. A félretett páclét öntsük rá, és magas lángon további 1 percig f?zzük. A t?zr?l levéve 5 percet hagyjuk h?lni.
5. A tofut adjuk a
salátához, locsoljuk meg a
salátaöntettel, és jól forgassuk meg.
Megjegyzés
A miszo
szójakrém:f?tt és pépesített
szójából,
sóból és rízs-, vagy búza- vagy
szójaalapú erjesztésb?l készült ízesít? vagy köret.
Tápértékek adagonként:
12 g fehérje, 8 g
zsír
4 g szénhidrát, 4g élelmi rost
0 mg koleszterin, 590 kJ (140 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>