Csípős- savanyú lime- leves marhahússal receptHány személyre: 4 adag
» 1 liter marhahúsleves
» 2 szár
citromfű
» 3 gerezd
fokhagyma, félbevágva
» 2,5x2,5 cm-es darab friss
gyömbér, szeletelve
» 100g
koriander, a levelek leválasztva a szárról
» 4 új
hagyma, vékony átlós szeletekre vágva
» 2
lime- héj- csík
» 2 csillagánizs
» 3 kia piros csili
paprika kimagozva és finomra vágva
» 500g marhaszínhús, zsiradék eltávolítva
» 2 evőkanál halszósz
» 1 evőkanál darált pálma
cukor vagy világosbarna
cukor» 2 evőkanál
lime- lé
» külön
korianderlevelek a díszítéshez
Előkészítési idő:20 perc
Teljes elkészítési idő: 30 perc
A fenyérfüvet, a
fokhagymát, a
gyömbért, a marhahúslevet, a két új
hagymát, a
korianderszárakat, a
lime-héj- csíkokat, 1 teáskanál finomra vágott csili
paprikát, a csillagánizst és egy liter vizet öntsünk egy nyeles edénybe. Forraljuk fel és 25 percig hagyjuk lassú tűzön főni. Szűrjük le és a leszűrt levet öntsük vissza az edénybe.
Egy grillezőserpenyőt hevítsünk fel, vékonyan kenjük be
olívaolajjal, majd a marhaszelet mindkét oldalát pirítsuk meg, míg a külseje megbarnul, de a közepe véres marad.
A levest ismét melegítsük fel, a halszószt és a pálmacukrot is hozzáadva. Sózzuk és
borsozzuk. A
lime- levet ízlés szerint öntsük hozzá. A lényeg, hogy csípős és savanyú legyen.
A fennmaradó új
hagymát és a felaprított
korianderlevelet a leveshez keverjük. A húst rostirányra merőlegesen szeleteljük fel vékony csíkokra. A marhacsíkokat csavarjuk fel és osszuk szét. 4 mély, széles levesestál közepébe rakjuk őket. A levest öntsük a marhahúsra. A maradék csili
paprikával és
korianderlevéllel díszíthetjük.
Tápértékek adagonként:
31g fehérje, 7g
zsír
7g szénhidrát, 0,5g élelmi rost
84mg koleszterin, 900kJ (215kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>