Mustáros sertéspörkölt receptHány személyre: 4- 6 adag
» 2 evőkanál olaj
» 1 kg setéscomb, 3 cm-es kockákra vágva
» 20g
vaj» 1 nagy fej hagym szeletelve
» 1 gerezd
fokhagyma összezúzva
» 250 g
csiperkegomba félbevágva
» 1 evőkanál sima
liszt» 80 ml
citromlé
» 250 ml csirkehúsleves
» 2 evőkanál
mustár (magok egészben)
» 2 teáskanál
méz» 1 kávéskanál őrölt
kömény
Előkészítési idő: 15 perc
Teljes elkészítési idő:1 óra 10perc
170°C-ra melegítsük elő a sütőt. (gázsütőnél 3-as fokozat)Egy nagy edényben forrósítsuk fel az olajat és a sertéshúst barnítsuk meg. Egy nagy tűzálló jénai edénybe rakjuk át.
Az edénybe öntsük a
vajat, a
fokhagymát és
hagymát főzzük puhára, de nem hagyjuk megbarnulni. Adjuk hozzá a
gombát és főzzük 1 percig. A
lisztet és a maradék hozzávalókat keverjük bele. Forraljuk fel kevergetve. Fűszerezzük ízlé szerint, majd merjük a húsra. 45 percig süssük fedő alatt.
Tápértékek adagonként:
40g fehérje, 10g
zsír
5 g szénhidrát, 2 g élelmi rost
85mg koleszterin, 1195kJ (285kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>