Mustáros sertéspörkölt receptHány személyre: 4- 6 adag
» 2 ev?kanál olaj
» 1 kg setéscomb, 3 cm-es kockákra vágva
» 20g
vaj» 1 nagy fej hagym szeletelve
» 1 gerezd
fokhagyma összezúzva
» 250 g
csiperkegomba félbevágva
» 1 ev?kanál sima
liszt» 80 ml
citromlé
» 250 ml csirkehúsleves
» 2 ev?kanál
mustár (magok egészben)
» 2 teáskanál
méz» 1 kávéskanál ?rölt
kömény
El?készítési id?: 15 perc
Teljes elkészítési id?:1 óra 10perc
170°C-ra melegítsük el? a süt?t. (gázsüt?nél 3-as fokozat)Egy nagy edényben forrósítsuk fel az olajat és a sertéshúst barnítsuk meg. Egy nagy t?zálló jénai edénybe rakjuk át.
Az edénybe öntsük a
vajat, a
fokhagymát és
hagymát f?zzük puhára, de nem hagyjuk megbarnulni. Adjuk hozzá a
gombát és f?zzük 1 percig. A
lisztet és a maradék hozzávalókat keverjük bele. Forraljuk fel kevergetve. F?szerezzük ízlé szerint, majd merjük a húsra. 45 percig süssük fed? alatt.
Tápértékek adagonként:
40g fehérje, 10g
zsír
5 g szénhidrát, 2 g élelmi rost
85mg koleszterin, 1195kJ (285kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>