Keverve sült szecsuáni borsos csirke receptHány személyre: 4 adag
» 3 teáskanál szecsuáni
bors» 500g csirkecombfilé, csíkokra vágva
» 2 evőkanál
szójaszósz
» 1 gerezd zúzott
fokhagyma» 1 teáskanál finomra reszelt
gyömbér» 3 teáskanál kukorica
liszt» 100g szárított, vékony
tojástészta
» olaj a sütéshez
» 1 fej
hagyma, felszeletelve
» 1 sárga kaliforniai
paprika, vékony csíkokra vágbva
» 1 piros kaliforniai
paprika, vékony csíkokra vágva
» 100 g hüvelyes kifejtőbor
só» 60 ml csirkehúsleves
Előkészítési idő:25 perc + 2 óra pácolás
Teljes elkészítési idő: 20 perc
A vokot hevítsük fel nagyon forróra és a szecsuáni
borsot szárazon pirítsuk 30 másodpercig. A vokból vegyük ki és egy mozsárral zúzzuk össze.
Egy nem fémből készült edényben keverjük össze a csirkét a
fokhagymával, a
szójaszósszal, a kukorica
liszttel, a
gyömbérrel és a szecsuáni
borssal. Takarjuk le, és 2 órára tegyük a hűtőbe.
5 percig főzzük a tésztát egy nagy edény forrásban lévő
vízben. Szűrjük le, egy kevés olajat csepegtessünk rá és jól forgassuk meg, hogy ne ragadjon össze. Rakjuk félre.
A vokot hevítsük fel forróra, egy evőkanál olajat adjunk hozzá és forgassuk körbe, hogy a vokot mindenhol bevonja. 5 percig süssük a csirkét részletekben keverve közepesen magas hőmérsékleten. (vagy amíg aranybarna lesz és átsül) A vokból vegyük ki.
A vokot újra forrósítsuk fel, egy evőkanál olajat adjunk hozzá és 2-3 percig magas hőfokon keverve süssük a kaliforniai
paprikát, a
hagymát és a bor
sót. (vagy amíg megpuhul) A csirkelét öntsük hozzá és forraljuk fel. A
tojástésztát és a csirkét rakjuk vissza a vokba és magas hőmérsékleten jól rázzuk össze. Tálaljuk azonnal.
Tápértékek adagonként:
35 g fehérje, 15 g
zsír
25g szénhidrát, 3 g élelmi rost
65mg koleszterin, 1515kJ (360 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>