Keverve sült szecsuáni borsos csirke recept

Hány személyre: 4 adag

» 3 teáskanál szecsuáni bors
» 500g csirkecombfilé, csíkokra vágva
» 2 evőkanál szójaszósz
» 1 gerezd zúzott fokhagyma
» 1 teáskanál finomra reszelt gyömbér
» 3 teáskanál kukoricaliszt
» 100g szárított, vékony tojástészta
» olaj a sütéshez
» 1 fej hagyma, felszeletelve
» 1 sárga kaliforniai paprika, vékony csíkokra vágbva
» 1 piros kaliforniai paprika, vékony csíkokra vágva
» 100 g hüvelyes kifejtőbor
» 60 ml csirkehúsleves
Előkészítési idő:25 perc + 2 óra pácolás
Teljes elkészítési idő: 20 perc
A vokot hevítsük fel nagyon forróra és a szecsuáni borsot szárazon pirítsuk 30 másodpercig. A vokból vegyük ki és egy mozsárral zúzzuk össze.
Egy nem fémből készült edényben keverjük össze a csirkét a fokhagymával, a szójaszósszal, a kukoricaliszttel, a gyömbérrel és a szecsuáni borssal. Takarjuk le, és 2 órára tegyük a hűtőbe.
5 percig főzzük a tésztát egy nagy edény forrásban lévő vízben. Szűrjük le, egy kevés olajat csepegtessünk rá és jól forgassuk meg, hogy ne ragadjon össze. Rakjuk félre.
A vokot hevítsük fel forróra, egy evőkanál olajat adjunk hozzá és forgassuk körbe, hogy a vokot mindenhol bevonja. 5 percig süssük a csirkét részletekben keverve közepesen magas hőmérsékleten. (vagy amíg aranybarna lesz és átsül) A vokból vegyük ki.
A vokot újra forrósítsuk fel, egy evőkanál olajat adjunk hozzá és 2-3 percig magas hőfokon keverve süssük a kaliforniai paprikát, a hagymát és a bort. (vagy amíg megpuhul) A csirkelét öntsük hozzá és forraljuk fel. A tojástésztát és a csirkét rakjuk vissza a vokba és magas hőmérsékleten jól rázzuk össze. Tálaljuk azonnal.
Tápértékek adagonként:
35 g fehérje, 15 g zsír
25g szénhidrát, 3 g élelmi rost
65mg koleszterin, 1515kJ (360 kcal)

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Őszibarackbefőtt
Folyó víz alatt a barackokat átöblítjük, leszedjük a héját, ketté szeljük és kimagozzuk. Engedjük fe...
Galíciai pácolt tengeri kagyló - Spanyolország
Folyó vízben megtisztítjuk a kagylókat és egy kis olajon, lefedve addig pároljuk míg szét nem nyílna...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat