Párolt gyömbéres csirke ázsiai zöldségekkel receptHány személyre: 4 adag
					» 200g friss 
tojásos tészta
» 4 
csirkemellfilé
» 2 szál 
citromfű
» 5 cm-es friss 
gyömbér, hajszálvékony csíkokra vágva
» 1 
lime, vékonyra szeletelve
» 500ml csirkehúslé
» 350g 
kínai kel, 10 cm hosszúságú darabokra vágva
» 800g kínai 
brokkoli, 10 cm hosszúságúra vágva
» 3 evőkanál kecap manis
» 3 evőkanál 
szójaszósz
» 1 teáskanál szezámolaj
» pirított 
szezámmagok a díszítéshez				
 
				
					5 percig főzzük a 
tojásos tésztát forrásban lévő 
vízben, majd leszűrjük és melegen tartjuk.
A 
csirkemellfiléket laposan vágjuk ketté, hogy nyolc vékony lapos szeletet kapjunk.
A 
citromfüvet a 
csirkemellfiléknél 5 cm-rel hosszabb darabokra szeleteljük fel, majd hosszában vágjuk félbe. Mindegyik kettévágott 
csirkemellfilére rakjunk egy szál hosszában félbevágott 
citromfüvet, 
lime- szeleteket és némi 
gyömbért is. Ezután takarjuk be a másik 
csirkemellfilével.
A csirkehúslét egy vokban hagyjuk lassú tűzön főni. Egy papírral bélelt bambuszgőzölőbe tegyünk két 
csirkemellfilét. A vokra helyezzük a gőzölőt és 12-15 percen keresztül gőzöljük a lassú tűzön fövő csirkehúslé felett vagy amíg megpuhul a csirke. A gőzölőből vegyük ki a csirkét a tartsuk lefedve melegen. A 
csirkemellfilé másik felével ismételjük meg a folyamatot. 
A zöldségeket is így dinszteljük puhára ill. 3 percig. A csirkehúslét forraljuk fel.
Egy tálban alaposan verjük fel a szezámolajat, a manist és a 
szójaszószt.
A tésztát négy tányérra osszuk szét, majd a forrásban lévő csirkehúslét merjük rá. A te
tejére szedjünk az ázsiai zöldségekből, a csirkéből és locsoljuk meg bőségesen mindegyiket a szósszal. Pirított 
szezámmaggal szórjuk meg tálalás előtt.
Tápértékek adagonként:
65g fehérje, 7,5g 
zsír
37g szénhidrát, 9g élelmi rost
119mg koleszterin, 2045kJ (488kcal)
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>