Panírozott hal vasabikrémmel receptHány személyre: 4 adag
» 60g friss zsemlemorzsa
» 25g kukoricapehely
» 1 lap nori, durvára tépkedve
» 1 teáskanál ?rölt
paprika» 4db 150g-os szétomló, fehér húsú halfilé
» sima
liszt a
behintéshez
» 1
tojásfehérje
» 1 ev?kanál
zsírszegény
tej» 1 új
hagyma, vékonyra szeletelve
» A vasabikrémhez:
» 125ml
zsírszegény natúr
joghurt» 1 teáskanál vasabi
» 1 ev?kanál diétás
majonéz» 1 teáskanál
lime-lé
El?készítési id?:25perc+beh?tés
Teljes elkészítési id?:20perc
180°-ra melegítsük el? a süt?t (gázsüt?nél 4-es fokozat). Daráljuk össze a norit, az ?rölt
paprikát, a kenyérmorzsát és a kukoricapelyhet egy robotgépben.
Sima
liszttel szórjuk be a halat, majd a
tejjel összekevert
tojásfehérjébe mártsuk és a ledarált kenyérmorzsa- keverékbe forgassuk. A morzsát nyomkodjuk rá alaposan,majd 15 percre tegyük a h?t?be a bepanírozott halat.
Süt?papírral béleljünk ki egy süt?tálat és a halat ezen helyezzük el. Süssük 15-20 percig vagy amíg omlós lesz a hal, ha villával megszurkáljuk.
A hozzávalókat keverjük össze egy tálban a vasabikrém elkészítéséhez. A halra merjünk egy kanálnyit és az új
hagymával szórjuk meg.
Megjegyzés:
A vasabipaszta (csíp?s paszta, más néven japán
torma), a nori( szárított tengerialga- lapok) a keleti élelmiszereket árusító szaküzletekben szerezhet?k be.
Tápértékek adagonként:
35g fehérje, 6g
zsír
25g szénhidrát, 1g élelmi rost
105mg koleszterin, 1270kJ (305kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>