Grillezett sárgabarack piskótával és mandulalapocskákkal recept
Hány személyre: 6 személyre
» 125 g hideg tejszín » 1 ek. cukor » 1 tk. finomra reszelt bionarancshéj » 12 közepes méretű, kemény húsú, érett sárgabarack » 6 ek. vaj » 3 ek. cukor » pár csepp keserűmandula-aroma » 6 szelet piskóta. 1,5 cm-re vágva » porcukor » 5 ek. mandulalapocska
Készítsük elő a grillsütőben a parazsat. Verjük kemény habbá a tejszínt a cukorral és a narancshéjjal. Tegyük be a hűtőbe. Vágjuk félbe a barackokat. A vajat olvasszuk fel egy lábosban, adjuk hozzá a cukrot és az aromát, majd 1-2 percig keverjük simára. Vegyük le a tűzről, és kenjük be vele a barackokat. A barackokat tegyük a grillrácsra, és grillezzük 5-6 percig. Egyszer-kétszer fordítsuk meg őket. A piskótaszeletek mindkét oldalát szórjuk meg porcukorral, és 30-60 másodpercig grillezzük. Egyszer fordítsuk meg.
A barackokat és a piskótát tálaljuk egy tálkában a tejszínhabbal együtt.
Elkészítési idő: 20 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom