Tonhal burgonyás ratatouille- jal recept

Hány személyre: 4 adag

» 3 ev?kanál olívaolaj
» 1 teáskanál reszelt citromhéj
» 4 gerezd zúzott fokhagyma
» 4db 175g-os tonhalszelet
» 1 fej lilahagyma, vékonyra szeletelve
» 350g édeskömény, vékonyra szeletelve
» 125ml fehérbor
» 830g konzervparadicsom, darabolt
» 600g újburgonya, negyedekre vágva
» 350g cukkini, 1,5 cm-es karikákra vágva
» 2 ev?kanál citrom
» 2 ev?kanál apróra vágott petrezselyem
» édeskömény szálak a díszítéshez
Elkészítési id?: 15 perc
Teljes elkészítési id?: 1 óra
1 ev?kanálnyi olívaolajat a reszelt citromhéjjal és a fokhagyma felével keverjünk össze. Egy lapos edénybe tegyük a tonhalszeleteket és a páclét öntsük rá, hogy ellepje. Rakjuk a h?t?szekrénybe.
Egy serpeny?ben egy ev?kanál olajat forrósítsunk fel, a hagymát adjuk hozzá és 5 percig pirítsuk, vagy amíg puha nem lesz. A fokhagyma másik felét és az édesköményt keverjük hozzá. 15-20 percig f?zzük kevergetve alacsony h?fokon, vagy amíg megpuhul. Növeljük közepesre a h?mérsékletet és a fehérbort is keverjük bele. 2 percig f?zzük.
A paradicsomot és a burgonyát is adjuk hozzá és forraljuk fel, majd 20 percig f?zzük lassú t?zön, vagy amíg a burgonya megpuhul. Tegyük bele a cukkinit is és 5 percig f?zzük ill. amíg megpuhul. F?szerezzük és a petrezselymet is keverjük bele. A t?zr?l vegyük le, de tartsuk melegen.
Egy nagy teflonserpeny?ben forrósítsuk fel a maradék olajat. A tonhalszeleteket süssük meg, oldalanként 1-2 percig. A citromlét öntsük rá és 20-30 másodpercig így f?zzük. A serpeny?b?l vegyük ki és hagyjuk kissé h?lni. 2 cm-es szeletekre vágjuk fel. A kimert ratatouille tetejére szedve tálaljuk a tonhaldarabokat. Édesköményt használjunk a díszítéshez.
Tápértékek adagonként:
38g fehérje, 5g zsír,
33g szénhidrát, 10g élelmi rost,
50mg koleszterin, 1400kJ (333kcal)

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthet? süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - F?tt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - N?nap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküv?
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - ?z - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
F?zelékek - Babáknak - Különleges f?zelékek - F?zelékek zöldségb?l - F?zelékek burgonyából - Egyéb f?zelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
El?ételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süll? - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - T?kehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - El?étel - F?étel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, f?zelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, süt?tök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Bef?ttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Bef?ttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesít?, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Bels?ségek - Máj - Vese - Vel? - Szív - Tüd? - Pacal - Zuza
Szabadt?zön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Narancsvizes nugát
A cukrot tegyük lábosba, forrósítsuk fel, és hagyjuk karamellizálódni. Egy másik edényben forrósítsu...
Babpüré olasz kenyéren, rucolával
A babot összetörjük, majd hozzákeverjük a petrezselymet. Olajban megpirítjuk a hagymát, az összeprés...

 

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat