Elkészítési idő: 15 perc
Teljes elkészítési idő: 1 óra
1 evőkanálnyi 
olívaolajat a reszelt 
citromhéjjal és a 
fokhagyma felével keverjünk össze. Egy lapos edénybe tegyük a 
tonhalszeleteket és a páclét öntsük rá, hogy ellepje. Rakjuk a hűtőszekrénybe. 
Egy serpenyőben egy evőkanál olajat forrósítsunk fel, a 
hagymát adjuk hozzá és 5 percig pirítsuk, vagy amíg puha nem lesz. A 
fokhagyma másik felét és az édes
köményt keverjük hozzá. 15-20 percig főzzük kevergetve alacsony hőfokon, vagy amíg megpuhul. Növeljük közepesre a hőmérsékletet és a 
fehérbort is keverjük bele. 2 percig főzzük.
A 
paradicsomot és a 
burgonyát is adjuk hozzá és forraljuk fel, majd 20 percig főzzük lassú tűzön, vagy amíg a 
burgonya megpuhul. Tegyük bele a 
cukkinit is és 5 percig főzzük ill. amíg megpuhul. Fűszerezzük és a petrezselymet is keverjük bele. A tűzről vegyük le, de tartsuk melegen. 
Egy nagy teflonserpenyőben forrósítsuk fel a maradék olajat. A 
tonhalszeleteket süssük meg, oldalanként 1-2 percig. A 
citromlét öntsük rá és 20-30 másodpercig így főzzük. A serpenyőből vegyük ki és hagyjuk kissé hűlni. 2 cm-es szeletekre vágjuk fel. A kimert ratatouille te
tejére szedve tálaljuk a 
tonhaldarabokat. 
Édesköményt használjunk a díszítéshez.
Tápértékek adagonként:
38g fehérje, 5g 
zsír, 
33g szénhidrát, 10g élelmi rost,
50mg koleszterin, 1400kJ (333kcal)
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>