Elkészítési idő: 15 perc
Teljes elkészítési idő: 1 óra
1 evőkanálnyi
olívaolajat a reszelt
citromhéjjal és a
fokhagyma felével keverjünk össze. Egy lapos edénybe tegyük a
tonhalszeleteket és a páclét öntsük rá, hogy ellepje. Rakjuk a hűtőszekrénybe.
Egy serpenyőben egy evőkanál olajat forrósítsunk fel, a
hagymát adjuk hozzá és 5 percig pirítsuk, vagy amíg puha nem lesz. A
fokhagyma másik felét és az édes
köményt keverjük hozzá. 15-20 percig főzzük kevergetve alacsony hőfokon, vagy amíg megpuhul. Növeljük közepesre a hőmérsékletet és a
fehérbort is keverjük bele. 2 percig főzzük.
A
paradicsomot és a
burgonyát is adjuk hozzá és forraljuk fel, majd 20 percig főzzük lassú tűzön, vagy amíg a
burgonya megpuhul. Tegyük bele a
cukkinit is és 5 percig főzzük ill. amíg megpuhul. Fűszerezzük és a petrezselymet is keverjük bele. A tűzről vegyük le, de tartsuk melegen.
Egy nagy teflonserpenyőben forrósítsuk fel a maradék olajat. A
tonhalszeleteket süssük meg, oldalanként 1-2 percig. A
citromlét öntsük rá és 20-30 másodpercig így főzzük. A serpenyőből vegyük ki és hagyjuk kissé hűlni. 2 cm-es szeletekre vágjuk fel. A kimert ratatouille te
tejére szedve tálaljuk a
tonhaldarabokat.
Édesköményt használjunk a díszítéshez.
Tápértékek adagonként:
38g fehérje, 5g
zsír,
33g szénhidrát, 10g élelmi rost,
50mg koleszterin, 1400kJ (333kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>