Tészta grillezett kaliforniai paprikával receptHány személyre: 4-6 adag
» 400g gnocchi tészta
» 6nagy kalironiai
paprika félbevágva
» 2 evőkanál
olívaolaj» 1 fej
hagyma vékonyra szeletelve
» 3 gerezd
fokhagyma, apróra vágva
» 2 evőkanál finom csíkokra vágott
bazsalikom, egész bazslikomlevelek, a díszítéshez
» vékony
parmezánsajt- forgácsok, a tálaláshoz (elhagyható)
Előkészítési idő: 15perc
Teljes elkészítési idő: 15perc
Forrásban levő
sós
vízbe a tésztát főzzük al dente állagúra.
Lapos darabokra szeleteljük fel a
paprikát. Addig grillezzük a
paprikát, amíg a bőre felhólyagosodik, megfeketedik. Hagyjuk kihűlni műanyagzacskóba, majd hámozzuk meg.
Serpenyőben forraljuk fel az
olívaolajat, majd közepes hőfokon pirítsuk meg benne a
hagymát és
fokhagymát. (kb 5 perc) Aprítsuk fel vékony csíkokra az egyik
paprikát és keverjük a
hagymához.
A többi
paprikát felkockázzuk és gépben pürésítjük. Hozzáadva a
hagymás keverékhez főzzük 5 percet alacsony hőfokon.
A tésztát forgassuk a szószba és adjuk hozzá a finomra vágott
bazsalikomot. Fűszerezzük ízlés szerint. Díszítsük
parmezánnal és
bazsalikomlevelekkel.
Tápértékek adagonként (6 személyre):
11g fehérje, 7g
zsír,
62g szénhidrát, 4g élelmi rost
0mg koleszterin, 1515kJ (360kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>