Erdei gombás fatörzs zöld fűszeres majonézzel recept
Hány személyre: 8 személyre
» 1 ek. vaj » 1 ek. olívaolaj » 2 gerezd zúzott fokhagyma » 1 vöröshagyma » 200 g erdei gomba » 1 ek. liszt » 2 ek. víz vagy húslevesalaplé » 1/4 csésze finomra vágott snidling » 1/4 csésze finomra vágott bazsalikom » 6 lap leveles tészta » 1/4 csésze finomra vágott pisztácia, megpirítva » 2 ek. finomra vágott koriander » 2 ek. finomra vágott snidling » 1 ek. finomra vágott friss petrezselyem » 1/2 csésze jó minőségű majonéz » só és bors
Szeljük fel a hagymát, zúzzuk össze a fokhagymát és süssük üvegesre a felhevített vajban és olajban. Az apró darabokra vágott gombát adjuk hozzá és pirítsuk pár percig. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a lisztet, majd a vizet vagy húslevesalaplét és így főzzük fel. Állni hagyjuk, majd snidlinggel és bazsalikommal ízesítjük.
A tésztákra adagoljuk a tölteléket és meghintjük pisztáciával. A tészta sarkait felhatjuk és fatörzs alakú batyut képezünk belőle. Felszeleteljük őket és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben körülbelül negyed óráig sütjük.
Kis tálba rakjuk a zöld fűszereket és a majonézt, sóval és borssal meghintjük. Tálaláskor ezt rakjuk a gombás fatörzsek mellé.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom