Grillezett őszibarack málnasörbettel receptHány személyre: 4 személyre
» Málnasörbet:
» 1/3 csésze
cukor» 1/4 csésze
víz» 500 g málna
» 2 ek. friss
citromlé
» Őszibarack:
» 2 ek. olvasztott
vaj» fél tk. vaníliarúd kikapart beseje
» 4 kemény, érett őszibarack, félbevágva
» 3 ek. szeletelt
mandula, enyhén megpirítva
Málnasörbet:
Forraljuk fel a vizet a
cukorral, majd húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Robotgépben keverjük össze a málnát és a
citromlevet, majd szűrjük át, és adjuk hozzá a
cukorszirupot, és jól keverjük össze. Tegyük a hűtőbe hűlni, majd fagyasszuk le.
A grillsütőt melegítsük elő. Keverjük össze a
vajat és a vaníliarúd belsejét, és kenjük meg vele a barackokat, majd grillezzük meg őket.
Tálaláskor szórjuk meg a barackokat
mandulával, és kínáljunk mellé málnasörbetet.
Előkészület: 20 perc.
Főzési, sütési idő: 10 perc.
Nehézségi fok: 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>