A
gombát forró
vízben áztatjuk fél órát, majd kivesszük, lecsöpögtetjük és felszeleteljük. A halat feldaraboljuk, majd
sózzuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a
tojásfehérjét, a keményítőt, majd az egészet elkeverjük, és a halat a wok-ban megpirítjuk. Ezután félretesszük, helyére pedig a
gyömbért, a felkarikázott új
hagymát és az összepréselt
fokhagymát tesszük. 1-2 percig így pároljuk, majd beletesszük a felcsíkozott
paprikát, a bambuszrügyet és a hasábokra felvágott répát is. Miután megpirultak, beleszórjuk a cukrot, és hozzáöntjük a
szójaszószt, a bort, a
chilis babszószt és a húslevest. Miután felforrt, beletesszük a halat, az egészet alaposan átforgatjuk, majd belecsepegtetjük a szezámolajat, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>