Dús halízű padlizsán receptHány személyre: 4-6 személyre
» 2 közepes
padlizsán» étolaj a sütéshez
»
só» 2 evőkanl szárított garnéla
» 1 teáskanál őrölt Cayenne-
bors» 2 teáskanál sűrű babszósz
» 2 finomra aprított új
hagyma» 2 szelet frissen aprtott
gyömbér» 3 gerezd finomra aprított
fokhagyma» 1 teáskanál
cukor»
tejföl
» 1/2 bögre húslevesalap
» 3és1/2 evőkanál világos
szójaszósz
» 1 teáskanál
kukoricakeményítő» 1 evőkanál száraz sherry
A
padlizsánt hámozd meg, majd sült
krumpli méretűre szeleteld. Dörzsöld be gyengéden
sóval, hogy a keserű íze eltűnjön és 15 percig hagyd állni. Mosd át, majd papírtörlővel szárítsd meg. 10 percre áztasd be a szárított garnélát forrásban lévő
vízbe, majd csöpögtesd le és darabold fel.
Forrósítsd fel az olajat wokban vagy serpenyőben. Süsd sárgára a
padlizsánt, majd a serpenyőből vedd ki. Az olajat öntsd le, majd a wokba tedd a babszószt és az őrölt
borsot, gyorsan keverd meg.
Tedd bele a
gyömbért, az új
hagymát, cukrot,
fokhagymát, valamint némi
tejfölt. Kevergesd kb. 1 percig, majd a húslevesalapot, amelyben előzőleg simára keverted a keményítőt öntsd rá.
sózd ízlés szerint, majd tedd vissza a
padlizsánt, és keverd meg, hogy a massza bevonja. Állítsd a tűzhelyet kisebb fokozatra, majd 5 percig főzd a serpenyő tart
almát. A sherryt öntsd bele, kavard meg, majd főzd további 2 percig. Tálald!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>