Fogunk egy lábost, az aljára 2-3 levél
káposztát teszünk, majd erre rakjuk a
káposzta 2/3 részét, a csülköt, a felszeletelt kolbászt és a babérleveleket. Egy tálban a darált húshoz keverjük a
tojást, a
rizst, a felaprózott
hagymát, az összepréselt
fokhagymát, a
sót,
borsot,
paprikát. Az egészet alaposan elkeverjük, majd ezzel megtöltjük a
káposztaleveleket, és ezt is a lábosba tesszük. Erre kerül a maradék
káposzta, majd kevés
víz. Így pár óra alatt teljesen puhára főzzük, majd a
káposzta kivételével mindent kiszedünk a lábosból. A
káposztához
rántást készítünk, majd besűrűsítjük vele. Végül minden hozzávalóból teszünk a tálakra, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>