A
rizst a
sós
vízben puhára főzzük, eközben a felaprózott
hagymát
vajon megfonnyasztjuk. Összekeverjük a
tojással,
sózzuk,
borsozzuk, majd az egészet a
rizshez keverjük. A
rizses keverékből kanalanként halmokat teszünk a forró
vajban, szétlapítjuk őket, és így néhány perc alatt ropogósra sütjük. A halfiléket
sózzuk,
borsozzuk, bekenjük a
citromlével, majd
vajon megsütjük őket. Eközben a felaprózott
mogyoróhagymát a
vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a
lisztet, a bort, majd ha felforrt, belekeverjük a
tejszínt és a
mustárt is. Végül a sült halat
rizspogácsával, és a mártással meglocsolva kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>