Az összes kagylót, rákot és halat alaposan megtisztítunk, felesleges részeit eltávolítjuk. A tátongó kagylókat egy dl borban főzni kezdjük, majd ha kinyílta
A főtt krumplit meghámozzuk, összetörjük, majd hozzáadjuk a rizst, a lisztet, a felvert tojásokat, a felaprózott petrezselymet, az összepréselt fokhagymát, és
Szedjük leveleire a káposztát, mossuk meg és sós vízben néhány percig pároljuk, majd csöpögtessük le.
Az összevágott hagymát pároljuk meg a zsíron, majd
A rizst olajon megpirítjuk, majd felöntjük a zöldséglevessel, és sózzuk, borsozzuk. Forrás után még addig főzzük, amíg teljesen felszívja a levest. Eközben
Egy fél napra bőséges vízbe áztassuk a babot, majd szűrjük le.
A hagymába szúrjuk bele a szegfűszeget, adjuk hozzá a babot, a kakukkfüvet és szórjuk meg b
A megtisztított gombát először ecetes, majd sima vízben mossuk meg, végül pedig csöpögtessük le. Vágjuk fel és az olajon, lefedve pároljuk, majd dolgozzuk ho
Az egyik hagymát felaprítjuk, és olajon megpirítjuk. Belekeverjük a sajtot, és az ízesítőket.
A burgonyákat kettévágjuk, és közepüket kivájjuk. A kiváj
A zsemlét hosszában félujjnyi szeletekre vágjuk. Belemártjuk a borba, majd a maradék bort kikeverjük a tojással. Megsózzuk, hozzáadjuk a cukrot, és annyi liszt
Ugrás a lap tetejére >>