Szedjük leveleire a
káposztát, mossuk meg és
sós
vízben néhány percig pároljuk, majd csöpögtessük le.
Az összevágott
hagymát pároljuk meg a
zsíron, majd tegyük egy tálba és dolgozzuk hozzá a feldarabolt húst, az előzőleg a húslevesben áztatott és kipréselt kenyeret, valamint a főtt
rizst. Fűszerezzük egy kis felaprított
petrezselyemmel és ízlés szerint ízesítsük
paprikával,
sóval, valamint
borssal. Ezt a keveréket halmozzuk a
káposztalevelekbe, majd göngyöljük fel.
Egy sütőedény alját rakjunk ki felkockázott
szalonnával, majd rétegezzük rá a felkarikázott répát és a póré
hagymát. Végül tegyük bele a töltött
káposztát is.
A húslevest dolgozzuk össze a
paradicsompürével és locsoljuk az ételre. Előmelegített sütőben letakarva 1,5 óráig süssük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>