Egy burgonyát félreteszünk, a többit egy tepsibe karikázzuk, és sóval ízesítjük. Az egész burgonyát a sonkával és a fokhagymával ledaráljuk. Hozzáadjuk a
A karalábé héját levágjuk, majd sóval ízesített vízben negyed órát főzzük. Utána kettévágjuk és kikaparjuk a belsejüket. A belsejét felkockázzuk. A ha
A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, félbevágjuk, és aljukról leszelünk egy darabot, hogy a kivajazott tepsiben megálljanak. Mielőtt a tepsibe tess
A zöldborsót 1,5 deci vízben 8-10 percig főzzük, majd leszűrjük. A felaprózott hagymát vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott sonkát, és így pá
A kihűlt főtt burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, a sonkát pedig ledaráljuk. A vajat megolvasztjuk, majd sóval és majoránnával ízesítjük. A krumpli egy rés
A burgonyát puhára főzzük, lehámozzuk, majd vékonyan felkarikázzuk. A sonkás mártáshoz a vajat felforraljuk, és habosra keverjük a liszttel. Hozzáöntjük a
A tojást habosra verjük. A vízbe beletesszük az erőleveskockát, és csak addig melegítjük (nem forraljuk), amíg a leveskocka feloldódik. A tojáshoz keverjük a
A felaprózott hagymát és az összepréselt fokhagymát 2 ek. olívaolajban megpároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomvelőt, a paradicsomot, a kakukkfüvet, a babérl
Ugrás a lap tetejére >>