A vajat a tojássárgájával és a cukorral habosra keverjük, majd a tejet és a sütőporos lisztet hozzáadva, könnyű tésztává keverjük. A tésztát tepsibe egy
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk és világossárgára sütjük. A még forró tésztát megkenjük baracklekvárral. A 4 tojás fehérj
A cukrot tegyük lábosba, forrósítsuk fel, és hagyjuk karamellizálódni. Egy másik edényben forrósítsuk fel a mézet. Öntsük a karamellhez, keverjük össze,
A nugátot megolvasztjuk a tejben, hozzákeverjük a narancshéjat, és ha kissé kihűlt a felvert tejszínt is, majd az egészet hűtőbe tesszük. Ezután egy lábosba
A tejszínt jól záródó (kb. 3 l-es) edénybe öntjük. A vajat vagy Rama margarint felolvasztjuk, és hűlni hagyjuk. A mogyorókeveréket összevagdaljuk.
A tészt
Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, és kevés cukorral és liszttel megkelesztjük. Belekeverjük a Rama margarint, a lisztet, cukrot és sót, és összedolgozzuk, ma
Az élesztőhöz keverjük a 20 dkg olvasztott vajat, 15 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a mogyorókrémet és 5 kanál langyos tejet. Kelni hagyjuk, majd
Élesztőt a lisztbe keverjük, hozzáadjuk a 200 g olvasztott vajat, 150g cukrot, vaníliás cukrot, mogyorókrémet, tojásokat és 5 ek. langyos tejet. Összekeverjük
Ugrás a lap tetejére >>