Az élesztőt oldjuk fel 3 ek. langyos vízben. Hagyjuk 15 percig állni. A hozzávalókat tegyük egy kenyérsütő gépbe, és süssük készre.
Előkészület: 20 per
A porcukrot keverés nélkül világosbarnára karamellizájuk. Ezután hozzáadjuk a felaprított mandulát és sötétebb karamellt csinálunk belőle. Továbbá hozzá
Fogunk egy tálat, és beletesszük a vajat, a búzadarát, majd miután elkevertük, állni hagyjuk. Ezután megsózzuk, hozzáöntjük a likőrt, és annyi vizet, hogy
Keverjük össze a hozzávalókat, a szeletelt mandula kévetelével. Csomagoljuk alufóliába, és tegyük 30 percre a hűtőbe. Nyújtsuk ki a tésztát, szaggassunk k
A hozzávalókat jól összedolgozzuk és kisodorjuk. Ezután kis négyzeteket vágunk amiket aztán kiflikké formázunk. Kizsírozott tepsibe alacsony lángon 20 percig
A tojássárgáját a vajjal habosra keverjük, azután lassan hozzáadagoljuk a lisztet, a sütőport, a darált mandulát, a cukrot, a konyakot és 3 evőkanál vizet.
A tojások sárgáját elkeverjük a porcukorral és a tejjel, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd ezeket óvatosan összedolgozzuk a többi hozzávalóval
35 dkg vajat 30 dkg porcukorral kikeverünk. Állandó keverés mellet egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat. Habosra keverjük. Óvatosan hozzákeverjük a lisztet
Ugrás a lap tetejére >>